Desi No : Selvmordsbombing og terrorisme

07.02.2010

Grunnlegger og åndelig leder av den internasjonale menigheten Minhaj-ul-Quran og styreleder i dets politiske gren Pakistan Awami Tehreek (Pakistans folkelige bevegelse), Dr. Muhammad Tahir-ul-Qadri utstedte en detaljert domsavgivelse (fatwa) den 5. desember i en pressekonferanse i Pakistan.

Islam tillater ikke, under noen omstendigheter, massakre av uskyldige borgere, terrorhandlinger eller selvmordsbombere. Det kontinuerlige blodbadet og slakting av mennesker, selvmordsangrep mot uskyldige og fredelige samfunn, eksplosjoner ved moskeer, gravkammer, utdanningsinstitusjoner og bedrifter, ødeleggelse av statelige institusjoner, bygninger, handelssentre, angrep på forsvarets treningssentre, ambassader, transportveier og andre institusjoner i det sivile samfunnet, alle disse handlingene er alvorlige brudd på menneskerettighetene og klassifiseres som handlinger i strid med islams lære.

Grunnlegger og åndelig leder av den internasjonale menigheten Minhaj-ul-Quran og styreleder i dets politiske gren Pakistan Awami Tehreek (Pakistans folkelige bevegelse), Dr. Muhammad Tahir-ul-Qadri utstedte en detaljert domsavgivelse (fatwa) den 5. desember i en pressekonferanse i Pakistan.

Grunnlegger og åndelig leder av den internasjonale menigheten Minhaj-ul-Quran og styreleder i dets politiske gren Pakistan Awami Tehreek (Pakistans folkelige bevegelse), Dr. Muhammad Tahir-ul-Qadri utstedte en detaljert domsavgivelse (fatwa) den 5. desember i en pressekonferanse i Pakistan.

I det han beskrev bakgrunnen til fatwaen sa han at en forferdelig bølge av terrorisme har skremt i særdeleshet Pakistan, muslimske og ikke-muslimske land generelt, de siste årene. Det er ingen tvil om at muslimer som en kollektiv enhet fordømmer, motstår og bekjemper terrorisme, og påtar seg ikke engang den fjerneste mulige kobling av terrorisme med islam. Dessverre er det noen mennesker som forblir stille om saken, tausheten tas som en stillende godkjenning av slike grusomheter.

Dr. Qadri appellerte til alle muslimske lærde, intellektuelle og meningsgivere om å ikke konsentrere seg om hvem disse menneskene er, hvem som står bak dem og hvorfor de begår slike handlinger. Uansett hvilke begrunnelser de måtte komme med for sine handlinger, handler de mot islams lære. De er i klar strid med hva islam står for. Deres enhver handling betinger å bringe skade til islam og til hele menneskeheten. Deres eksistens er en åpen fare mot integriteten til Pakistan og verdensfreden. Hele nasjonen bør distansere seg fra disse elementene, og fordømme dem med sterkest mulige uttrykk, utvetydig og med én stemme. Den pakistanske nasjonen er i en tilstand av krig. Pakistan har behov for å danne enhet blant sine rekker på alle nivåer. Hele nasjonen må kjempe for å beskytte livene til uskyldige borgere, og sikre det nasjonale forsvaret ved å utrydde terrorismen.

De som begår disse grusomhetene hevder de gjør dette for bevaring av islam og muslimer. De hevder deres avskyelige handlinger utgjør jihad (å streve for det gode), og dermed vil de som deltar i deres misforståtte konsept gå til paradiset. De rettferdiggjør drap på uskyldige sivile med mistolking av islam og hjernevasker ofte påvirkelige og følsomme individer. Dr. Qadri argumenterte at det derfor er viktig å fremme islams holdning til terrorisme i lys av koranen og sunnah (læren om profetens liv), slik at muslimer så vel som ikke-muslimer i verden ikke vil lide av misforståelser eller tvetydigheter.

Han forklarte i lengden, i lys av Koranens vers, profetiske tradisjoner (Hadith) og utredning av eminente islamske autoriteter innen tro og rettslære at de som begår terrorisme mot uskyldige borgere, massakrer av menneskeheten, utfører selvmordsbombing, destruerer nasjonale ressurser og eiendom handler totalt imot islam. Islam tillater ikke slike handlinger under noen som helst omstendighet, grunn eller påskudd. Dessuten tillater ikke islams lære at en gruppe mennesker tar til seg våpen, fører krig mot staten og utfordrer dets autoritet. Dette er forsøk på å skape kaos og fører til borgerkrig. Han avklarte at selv om muslimer lever i en stat, blir forfulgt av utenlandske ikke-muslimske krefter, og den muslimske regjeringen forblir taus over slik forfølgelse, selv da har ingen enkeltperson eller gruppe individer tillatelse til å ta loven i egne hender. I stedet bør man bruke demokratiske midler for å protestere og søke opp å vedta fredelige resolusjoner.

Ved å sitere forskjellige koran vers, Profetiske tradisjoner, uttalelser av følgesvennene og anerkjente jurister og forskere i Hadith, gjorde Dr. Qadri det klart at selv i en tilstand av krig, og under krigsføring, forbyr Islam å drepe fredelige borgere, kvinner, barn, syke og gamle. Selv under en kamp er det ulovlig å ødelegge trær, avlinger, bygninger og steder for tilbedelse av enhver tro.

Dr. Qadri sa at den aller første "krigen mot terror» i islams historie skjedde under kalifatet til den fjerde kalifen Ali ibn abu Talib. Khawarij og Harooria var en opprørsk gruppe mennesker, og de første militante terroristene. De avviste Alis retningslinjer for dialog, voldgift og fredelige måter for konfliktløsning. De var i favør av oppløsning gjennom væpnet konflikt. De brukte islamske slagord for jihad, og gjorde opprør mot staten, og begrunnet menneskelige drap i henhold til deres ekstremistiske teologi. Khwarijitene begikk terrorhandlinger mens de tolket guddommelige loven i sitt forsvar, og hevder de handlet for dominans av islam. Men Profeten (fvmh) hadde allerede identifisert Khawarij i mer enn femti Hadith. Profeten (fvmh) sa at de var utenfor domenen av islam, hadde ingen legitim autoritet til å erklære jihad, og i stedet representerte det verste av menneskeheten. Ali og hans hær kjempet for å stoppe Kharijitenes grusomheter og for å utrydde deres terrorisme.

Dr Qadri’s detaljerte fatwa består av 600 sider, og tydeliggjør hans standpunkt i lys av dusinvis av vers fra den hellige Koranen, Profetiske tradisjoner, utallige kommentarer av muslimske jurister, osv. Den vil være tilgjengelig i bokformat på engelsk, arabisk og urdu. Følg med på www.minhaj.org.

Source : http://www.desi.no/artikkel.asp?articleid=110

Comments

Top