Nieuwslog : Fatwa tegen terrorisme

03.03.2010

'Terrorisme vindt geen rechtvaardiging in de islam.' Dat zei invloedrijk geleerde en tv-persoonlijkheid dr. Tahir ul Qadri op 1 maart in Londen. Ul Qadri is de oprichter en leider van Minhaj ul Internationale Qur'an, een wereldwijde organisatie met als doel de totstandbrenging van eenheid en begrip tussen gemeenschappen, en onderwijs in de klassieke Islamitische wetenschappen voor de bevordering van vrede.

"'Goede bedoelingen kunnen iets slechts niet in iets goeds veranderen... Terrorisme is terrorisme, geweld is geweld en het heeft geen plaats binnen de islamitische leer', zei Ul-Qadri."

Drie maanden geleden sprak hij ook een fatwa uit, naar aanleiding van terroristische zelfmoordaanslagen in Pakistan en Afghanistan. Volgens Akil N. Awan, lector aan Royal Holloway (University of London) en gespecialiseerd in de islam in het Verenigd Koninkrijk, is 'Dr. Tahir ul-Qadri is een invloedrijke geleerde en tv-persoonlijkheid in Pakistan en bij vele Pakistanen in het Verenigd Koninkrijk'. De fatwa zou de moslimjongeren in het Verenigd Koninkrijk die zich aangetrokken voelen tot extremistisch gedachtegoed, op andere gedachten moeten brengen.

Source : http://religie.nieuwslog.nl/article/religie_98847/Fatwa_tegen_terrorisme.html?www

Comments

Search

Download Print Material: International Mawlid-un-Nabi Conference 2016
Itikaf City Live on Minhaj TV
Admissions Minhaj College for Women
Dr Tahir-ul-Qadri's books App Islamic Library by MQI
Presentation MQI websites
Advertise Here
Top