El Periodico Cat : El grup musulmà Minhaj al-Quran declara "no islàmics" els atemptats suïcides i el terrorisme

2/3/2010 17:31
LONDRES

• El seu portaveu assegura que el document "impedeix que els terroristes siguin considerats màrtirs"

Minhaj al-Quran, una important organització musulmana de Regne Unit, ha emès avui una fàtua (un pronunciament legal d'un erudit musulmà) de 600 pàgines que declara "totalment no islàmics" els atemptats suïcides i els actes terroristes.

La fàtua d'aquest grup sufí, amb seu a l'est de Londres, que assessora el Govern britànic sobre la manera de combatre la radicalització dels joves musulmans, diu que els que perpetren atemptats suïcides van a l'infern, contradient així els extremistes, que asseguren que els terroristes islamistes van al paradís després de morir.

El document ha estat redactat per l'erudit musulmà Muhamed Tahir al-Qadri, exassessor del Govern pakistanès, amic de l'exprimera ministra desapareguda Benazir Bhutto i fundador del moviment Minhaj al-Quran.

Rèplica al pensament islàmic

El comunicat, que es va publicar originalment al Pakistan el desembre passat, recorre a cites de l'Alcorà i d'altres textos islàmics per argumentar que els atacs contra ciutadans innocents van "totalment en contra de les ensenyances de l'islam" i que aquesta religió "no permet aquest tipus d'actes sota cap excusa, raó o pretext", segons ha informat el diari britànic The Times.

Constitueix una forta rèplica a les escoles de pensament islàmiques que condemnen els no creients i demanen la seva subjugació, i contribuirà a generar un ambient en què tots els musulmans puguin pronunciar-se lliurement contra les atrocitats comeses en nom de la seva religió.

Shahid Mursalin, portaveu de Minhaj al-Quran al Regne Unit, ha considerat que amb aquesta fàtua es "ha donat un cop molt fort als terroristes, perquè impedeix que els islamistes considerin màrtirs els terroristes suïcides". "Genera dubtes en les ments dels terroristes suïcides potencials", ha agregat.

Source : http://elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=692104&idseccio_PK=1007

Comments

Top