Paper Avui : Un líder islàmic dicta una fàtua contra els atemptats suïcides

3 de març del 2010

Muhammad Tahir-ul-Qadri, el líder de Minhaj-ul-Quran, una important organització musulmana del Regne Unit, va dictar ahir una fàtua que declara "totalment no islàmics" els atemptats suïcides i els actes de terrorisme. L'edicte religiós d'aquest grup sufí de Londres que assessora el govern britànic sobre la manera de lluitar contra la radicalització dels joves musulmans diu que els qui cometin atemptats suïcides aniran a l'infern, contra el que proclamen els extremistes, que asseguren que els jihadistes kamikazes van al paradís després de morir.

L'autor del document de 600 pàgines és un exassessor del govern pakistanès, amic de la desapareguda exprimera ministra Benazir Bhutto i fundador del moviment Minhaj-ul-Quran. L'edicte, publicat originàriament al Pakistan el desembre passat, és ple de cites de l'Alcorà i d'altres textos islàmics que propugnen que atacar ciutadans innocents va "totalment en contra de les ensenyances de l'islam" i que aquesta religió "no permet aquest tipus d'actes sota cap excusa, raó o pretext".

Organització influent

A Minhaj-ul-Quran esperen que la fàtua tingui influència en bona part de la comunitat musulmana, ja que aquesta organització compta amb milers de seguidors al Regne Unit i al sud d'Àsia. En total, el moviment és present a vuitanta països. Shahid Mursalin, portaveu de Minhaj-ul-Quran al Regne Unit, assegura que la nova fàtua suposa "un cop molt dur als terroristes perquè impedeix que els islamistes considerin màrtirs els terroristes suïcides".

Source : http://paper.avui.cat/article/mon/185887/lider/islamic/dicta/una/fatua/contra/atemptats/suicides.html

Comments

Top